Hoci je zdravá strava čoraz populárnejšia, do úzadia neupadá ani príprava chutného a kvalitného street foodu. Nezabudnite preto na nákup fritézy. Aké výhody prináša?
Hoci je zdravá strava čoraz populárnejšia, do úzadia neupadá ani príprava chutného a kvalitného street foodu. Nezabudnite preto na nákup fritézy. Aké výhody prináša?
Mikrovlnka je neodmysliteľnou súčasťou každej kuchyne. Už dávno však nie je len o zohrievaní jedál. Spotrebiteľovi totiž ponúka množstvo moderných funkcií. Zistite, akých.
Varenie ryže je pre mnohých amatérskych aj profesionálnych kuchárov nočnou morou. Riešením je hrniec na ryžu resp. ryžovar, vďaka ktorému bude ryža dokonalá.
Palacinky patria medzi najobľúbenejšie jedlá malých aj veľkých. S ich prípravou vám v prevádzke pomôže palacinkovač. Viete, aké sú jeho výhody v porovnaní s panvicou?
Zákazníci si potrpia nielen na kvalitu obsluhy, ale aj podávaných nápojov. Na to, aby boli bezchybné, potrebujete vhodnú chladiacu vitrínu. Čo by ste nemali podceniť pri jej výbere?
Profesionálny barman potrebuje k práci nielen odmerku aj šejker. Vhod mu prídu aj ostatné barmanské doplnky, vďaka ktorým bude každý nápoj zážitok. Aké by mu nemali chýbať?
Ľad je neodmysliteľnou súčasťou letných nápojov. Niektoré z nich si však žiadajú zmenu. Skvelým riešením je drť, ktorú vyrobí drvič ľadu. Viete, ako si ho vybrať správne?
Osviežujúca zmrzlina neodmysliteľne patrí k letu. Milujú ju deti aj dospelí. Chýbať by preto nemala ani v profesionálnej gastro prevádzke. Ako si vyrobiť chutnú zmrzlinu?
Kuchynské vozíky zjednodušia a urýchlia transport riadu aj nádob plných jedla. V článku vám prezradíme, ktoré z nich patria do každej kuchyne a prečo.
Srdcom každej profesionálnej kuchyne je pracovný stôl. Práve na ňom sa totiž pripravujú všetky pokrmy. Aké možnosti ponúka súčasný trh a čo by mu nemalo chýbať?
Šaláty sú žiadaným jedlom a prílohou. Ich obľuba rastie najmä v lete. Častú prípravu si zjednodušíte elektrickým krájačom. Vďaka nemu bude všetka zelenina dokonale a rýchlo nakrájaná a kuchárovi ostane dostatok času na finálne servírovanie.
Servírujete alebo plánujete podávať hamburgery? Zákazníci sú stále náročnejší a polotovar rýchlo odhalia. Ak sa chcete odlíšiť od bežných fast foodov, investujte do elektrického mlynčeka na mäso. Pri výbere si všímajte nielen rýchlosť a výkon, ale aj možnosti dodatočného príslušenstva.
Na okraji chrumkavá krusta a v strede tenké vláčne cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku. Upiecť dokonalú pizzu nie je iba záležitosťou skúseného kuchára. Dôležitým prvkom v procese je aj samotná pec. Viete, ako si vybrať tú správnu do vášho podniku?
Približne 80 % času stráveného v kuchyni sa pohybujeme v okolí drezu. V reštaurácii je toto, pre mnohých neobľúbené miesto, veľmi častou zastávkou. Váš personál predsa musí umyť riad, opláchnuť zeleninu, či doplniť vodu do hrnca niekoľkokrát denne. Viete, ako mu prácu zefektívniť a vybrať ten správny drez?
Víno a jeho láskavá príprava pomútia hlavu nejednému milovníkovi tohto moku. Tmavé vlhké pivnice so sudmi sú notoricky známe. Ako však skladovať víno v obmedzených podmienkach? Prečo si nezaslúži ležať vedľa zaváranín?
V jedálnych lístkoch slovenských reštaurácií čoraz častejšie nachádzame zložito znejúci pojem sous-vide. Ide o obľúbenú metódu prípravy, ktorá vašim pokrmom prinesie znamenitú chuť. To však nie je zďaleka všetko. Zistite, prečo ju musíte vyskúšať aj vy.
Poctivé domáce potraviny, delikatesy, najmodernejšie technológie a inovatívne spotrebiče. To všetko priniesol 24. ročník veľtrhu z oblasti gastronómie a hotelierstva, Danubius Gastro. Druhýkrát sa na ňom zúčastnila aj spoločnosť Kema, ktorá okrem profesionálnych zariadení priniesla návštevníkom aj nevídaný gastronomický zážitok.
Kávu v súčasnosti kúpite v akomkoľvek pohostinstve, pube či reštaurácii. Práve preto je dôležité ponúkať ju v čo najvyššej kvalite. Na to však výberová káva a šikovný barista nestačia. Potrebujete totiž kvalitný kávovar. Je pre vaše podnikanie vhodný automatický alebo pákový?
Dobre fungujúca reštaurácia alebo bistro sa nezaobídu bez špičkového vybavenia kuchyne. Dôležitý je aj samotný priestor, v ktorom sa zákazník musí cítiť príjemne. Samozrejmosťou sú preto čisté obrusy na stoloch, ako aj čisté oblečenie vašej obsluhy. Doma špinavú bielizeň však rozhodne prať nebudete. Máme pre vás riešenie.
Sklokeramická, plynová alebo indukčná varná doska? Možností je na trhu máte hneď niekoľko. Každá z nich má svoje výhody aj nevýhody. Keď ich však vzájomne porovnáme, najlepšie z nich vychádza práve indukcia. Viete, aké sú jej najväčšie devízy?
Správne skladovanie potravín v reštaurácii je kľúčové pre správny chod prevádzky. Chladiace zariadenie predstavuje v tomto procese základný stavebný kameň úspešného podniku. Viete, aké zariadenie je vhodné práve pre vás? Pomôžu vám energetické štítky.
Mať v reštaurácii umývačku riadu sa v posledných rokoch stalo akýmsi nepísaným pravidlom. Ide o zdatného pomocníka, ktorý dokáže ušetriť veľa času. Neraz aj jednu pracovnú silu navyše. Viete, čo všetko by mala spĺňať umývačka riadu, aby spoľahlivo pokryla všetky potreby vašej prevádzky?
Kuchyňa je srdcom každého dobrého podniku. Či už ide o malé bistro alebo fine dining reštauráciu, práve ona je základným kameňom úspechu. Samozrejme, netreba zabúdať ani na kreatívneho a skúseného šéfkuchára. Ak mu však vytvoríte profesionálne miesto na prácu, na výsledku si pochutíte nielen vy, ale najmä vaši zákazníci.
Tajomstvom úspechu gastronomických prevádzok nie sú len chutné jedlá a usmievavá obsluha. Dôležitá je tiež efektívna dispozícia gastrotechnológie a najmä spoľahlivé zariadenia v kuchyni, vďaka ktorým bude vaša prevádzka fungovať ako hodinky. Neviete si pri zariaďovaní rady? Nechajte to nás.